YLEISET EHDOT TUOTTEIDEN MYYNNISTÄ VERKKOKAUPASSA

mcared.com on Aftersalessupply Oy:n (2983788-3) (“Yhtiö” tai ”me”) markkinapaikka (”Verkkokauppa”). Näitä yleisiä ehtoja (”Yleiset Ehdot”) sovelletaan tilauksiin, joita kuluttaja-ja yritysasiakkaat (”Asiakkaat” tai ”sinä”) tekevät Verkkokaupassa.

Yhtiöllä on oikeus päivittää näitä Yleisiä Ehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Ehtoja, jotka ovat luettavissa Verkkokaupan sivuilta.

Kuluttajankaupassa noudatetaan Suomen ja EU:n kuluttajakauppaan, markkinointiin ja mainontaan liittyvää pakottavaa lainsäädäntöä, sekä näitä Yleisiä Ehtoja. Nämä Yleiset Ehdot eivät kuitenkaan ole voimassa siltä osin, kun ne poikkeavat pakottavasta kuluttajansuojalainsäädännöstä. Yhtiön ja yritysten välisessä kauppasuhteessa noudatetaan ensisijaisesti näitä Yleisiä Ehtoja ja muilta osin Suomen kauppalakia.

Tilausten tekeminen

Tehdessäsi tilauksia Verkkokaupassa, olet velvollinen luovuttamaan täydelliset yhteystietosi, jotka pitävät sisällään vähintään nimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron. Yritysasiakkaiden on täytettävä yrityksen nimi ja Y-tunnus, tuotteet tilaavan henkilön nimi, laskutus- ja toimitusosoite, toimiva puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Olet yksin vastuussa antamiesi tietojen oikeellisuudesta ja kaikista kustannuksista, jotka aiheutuvat virheellisten tietojen antamisesta.

Kun teet tilauksen Verkkokaupasta vahvistat, että olet tutustunut näihin Yleisiin Ehtoihin ja että sitoudut noudattamaan niitä. Vahvistat lisäksi, että olet täysi-ikäinen ja oikeutettu solmimaan näiden Yleisten Ehtojen mukaisen kaupan. Tekemällä tilauksen yritysasiakkaana vahvistat, että sinulla on oikeus tehdä tilaus yrityksen puolesta ja että olet sitoutunut näihin Yleisiin Ehtoihin. Sitova sopimus sinun ja Yhtiön välillä astuu voimaan, kun tilaus on tallentunut Yhtiön järjestelmään.

Hinnasto

Verkkokaupassa esitetyt hinnat sisältävät arvonlisäveron lain näin edellyttäessä ja se ilmoitetaan selkeästi hinnan yhteydessä. Verkkokaupassa tarjottuihin tuotteisiin voidaan myös soveltaa marginaaliveromenettelyä, jolloin tuotteen hintaan ei sisälly sellaista arvonlisäveroa, joka on yrityksille vähennyskelpoista. Hinnat eivät sisällä toimituskustannuksia, ellei toisin ole nimenomaisesti ilmoitettu.

Jos hinnoissa on selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolon.

Yhtiö pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä, eikä Yhtiö myy tuotteita jälleenmyytäväksi Verkkokaupassa.

Tuotteet myydään aina sellaisina kuin ne ovat. Kuntoluokitusten kuvaukset löytyvät osoitteesta mcare.fi/grading.

Toimittaminen

Päivitetty lista Asiakkaan valittavissa olevista toimitustavoista löytyy Verkkokaupasta tilauksen yhteydessä sekä osoitteessa mcared.com/toimitus.

Tilauksen käsittelyaika on keskimäärin 1-2 työpäivää tilausvahvistuksen lähettämisestä. Kuljetusaika on yleensä 1-3 työpäivää tilauksen tultua käsitellyksi. Automaattisen tilausvahvistuksen yhteydessä Yhtiö toimittaa asiakkaalle arvion toimitusajasta, joka on annettu Yhtiön käyttämien logistiikka-yhtiöiden antamien tietojen perusteella. Yhtiö tai sen alihankkijat eivät kuitenkaan vastaa vaikutuspiirinsä ulkopuolella olevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä.

Maksaminen

Tuotteet ja niiden toimituskulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Ajankohtaiset tiedot maksutavoista löytyvät Verkkokaupan sivuilta.

Verkkomaksut pankkien kautta, debit- ja credit-kortilla sekä osamaksupalvelu

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja palveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun Yhtiölle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj (y-tunnus: 2122839-7)
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Muut maksutavat

Myös Klarnan tarjoamat maksuvaihtoehdot näkyvät verkkokaupan kassalla. Tällä hetkellä Klarna tarjoaa vaihtoehtoina laskun tai erämaksun.

Luotonantaja on Klarna Bank AB (publ) (“Klarna”), yhteisötunnus 556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Tukholma. Klarna on luottomarkkinayhtiö, jota valvoo Ruotsin finanssivalvonta, Finansinspektionen (Box 7821, 103 97 Tukholma).

Maksa myöhemmin – Klarna lasku

Tee tilaus tänään ja maksa vasta, kun olet vastaanottanut tuotteen ja tehnyt lopullisen ostopäätöksen. Klarnan laskulla saat 30 päivää kulutonta maksuaikaa. Lasku lähetetään sinulle sähköpostitse samaan aikaan, kun tilaus käsitellään varastollamme. Laskun maksuaika on 30 päivää tilauksen lähetyksestä, eikä laskusta peritä lisämaksua. Maksun viivästyessä laskulle lisätään viiden (5) euron muistutusmaksu ja viivästyskorko. Laskun eräpäivää on mahdollista siirtää lisämaksusta Klarnan sivuilla.

Pilko maksu eriin – Klarna tili

Voit myös tehdä tilauksen ja pilkkoa maksun eriin. Lisää tietoja Klarnan osamaksusta löydät osoitteesta https://www.klarna.com/fi/smoooth/. Jotta voit valita laskun tai osamaksun tilauksen maksutavaksi, tulee sinun syöttää henkilötunnuksesi kassalla Klarnan maksupohjaan.

Palautusoikeus

Kuluttaja-asiakkaana Verkkokaupasta hankkimillasi tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen palautusoikeus, jonka mukaisesti sinulla on oikeus palauttaa Verkkokaupasta tilaamasi tuotteet 14 päivän sisällä niiden vastaanottamisesta. Yritysasiakkailla ei ole palautusoikeutta, ellei siitä ole erikseen sovittu Yhtiön kanssa.

Mikäli haluat palauttaa Verkkokaupasta tilaamasi tuotteen, tulee sinun toimittaa Yhtiölle palautusilmoitus osoitteeseen buyback@mcare.fi viimeistään 14 päivän sisällä siitä, kun olet vastaanottanut tuotteen. Yhtiö käsittelee ilmoituksesi ja toimittaa sinulle palautusohjeet sekä lähetystarran tuotteen palauttamiseksi. Tuote tulee palauttaa 7 päivän sisällä ohjeiden vastaanottamisesta. Voit palauttaa tuotteen postitse Yhtiön toimittamien ohjeiden mukaisesti tai toimittamalla sen lähimpään mcare-myymälääsi.

Lähettäessäsi tuotteita Yhtiölle, sinun tulee pakata ja suojata laitteet huolellisesti. Olet vastuussa palautettavasta tuotteesta, kunnes Yhtiö on vastaanottanut sen.

Palautamme sinulle saadut suoritukset koskien palautettuja tuotteita, viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olemme saaneet palautetut tuotteet takaisin. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jolla olet maksanut tuotteen.

Palautettavien tuotteiden tulee palautettaessa olla samassa kunnossa, jossa ne sinulle toimitettiin. Mikäli palautettava tuote on vaurioitunut sen ollessa sinun hallussasi, Yhtiöllä on oikeus vähentää palautettavasta kauppahinnasta vauriota vastaava osa.

Sinun tulee varmistaa, että palautettavasta tuotteesta on poistettu mahdolliset estot ja lukot, kuten FMI (Find My iPhone), aktivointilukitus ja MDM-lukitus. Mikäli toimittamassasi laitteessa on lukitus, joka estää laitteen kunnon arvioinnin, emme voi ottaa palautusta vastaan kunnes lukitus on poistettu.

Tietosuoja

Tehdessäsi tilauksen, tietosi tallentuvat Yhtiön asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen. Yhtiöllä ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöllä on lisäksi oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia asiakastietoja perusteltuja käyttötarkoituksia, kuten suoramarkkinointia, varten soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Yhtiön tietosuojaseloste on nähtävissä Verkkokaupan sivuilla.

Takuu, tuki ja virhevastuu

Tarjoamme kaikille myymillemme tuotteille 12 kuukauden mittaisen toimivuustakuun erillisten takuuehtojen mukaisesti. Kulloinkin voimassa olevat takuuehdot löytyvät Verkkokaupan sivuilta. Takuu on voimassa 12 kuukautta tuotteen ostohetkestä lukien ja takuu on voimassa Suomessa. Takuun alaiset viat korjataan Yhtiön toimesta. Takuuehdoissa ilmoitetaan erikseen ne tilanteet, joiden johdosta takuu raukeaa tai vahingot, joita takuu ei kata.  

Ellei takuuehdoista muuta johdu, myydään tuotteet aina sellaisena kuin ne ovat. Yhtiö ei ole vastuussa tuotteiden virheestä ja/tai käytöstä aiheutuneista välillisistä tai välittömistä kuluista, eikä tulonmenetyksestä.

Yhtiön korvausvastuu rajoittuu aina näiden Yleisten Ehtojen sisältöön ja enintään määrältään kauppahinnan palauttamiseen. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen käyttöhyödyllä vähennettynä.

Reklamaatiot

Mikäli haluat reklamoida ostamasi tavaran tai toimituksen virheestä, sinun tulee esittää kuitti tai muu todistus ostopaikasta. Mikäli et toimita kuittia, pidättää Yhtiö oikeuden periä sinulta kuitin etsinnän aiheuttamat kustannukset.

Reklamaatiot käsitellään ainoastaan kirjallisesti. Vapaamuotoisen reklamaation voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen buyback@mcare.fi.

Erimielisyyksien ratkaiseminen ja oikeuspaikka: Kuluttaja-asiakkaana, sinulla on oikeus saattaa kauppasopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Sinulla on lisäksi mahdollisuus käyttää myös Euroopan komission ylläpitämää verkkovälitteistä riidanratkaisufoorumia (http://ec.europa.eu/odr).

Asiamieskuluja ei korvata, koska kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.